Skip to Content

Fedezd fel a benned rejlő Jótevőt

Fedezd fel a benned rejlő Jótevőt

A Knorr küldetése, hogy támogassa azokat, akik jót szeretnének enni, és közben jót is szeretnének tenni a világnak: (T)Együnk jót! A jól étkezni azt jelenti, hogy tudatosan döntünk arról, mi kerüljön a tányérunkra, és lehetőség szerint olyan ételeket választunk, amelyek nemcsak nekünk, hanem a bolygónknak is hasznosak. Ha erről magadra ismertél, akkor csatlakozz a Knorrhoz, és a tányérodra kerülő ételekkel Tei is segíthetsz jobbá tenni a világot!

Hisszük, hogy mindannyiunkban ott rejtőzik egy Jótevő, és még egy olyan egyszerű lépéssel is, mint hogy egy héten egyszer növényi alapú étel kerül a tányérunkra, hatalmas hatást tudunk tenni - különösen akkor, ha mindannyiunk kis lépései összeadódnak. Hisszük, hogy a jól étkezés nem feltétlenül azt jelenti, hogy mindent megváltoztatunk, hanem hogy apró lépésekkel legalább megpróbáljuk. Hogyan? Van néhány gyors javaslatunk:

1. Próbálj meg egyszer egy héten hús nélkül étkezni. Ez az apró változás az egyik legegyszerűbb módja annak, hogy személyesen csökkentsük a bolygóra gyakorolt környezeti hatásunkat. Próbálj ki egy finom zöldség receptet 'A Jövő 50 Élelmiszere' oldalunkról!

2. Kezdd a napot gluténmentes, magas fehérjetartalmú hajdina zabkásával, amelyet növényi tejjel és gyümölcsökkel főzöl meg - íme egy meleg, laktató reggeli!

3. Ha te is ugyanazokat a zöldségeket vásárolod hétről hétre, most próbálj ki valami újat! A világon akár 50 000 ehető növény is rendelkezésünkre áll (bár tudjuk, hogy nem mindegyik elérhető a sarki boltban). Nézd át 'A Jövő 50 Élelmiszere' listánkat, és kóstolj meg róla valamit, amit még nem próbáltál!

4. Szereted a bolognai spagettit? Készítsd el úgy, hogy a darált húst lencsére cseréled! A lencse is jó fehérjeforrás, finom és jobb a bolygó számára - miért ne szeretnénk?

5. Próbálkoztál már a tönköllyel? Kiválóan helyettesíti a rizst, közben pedig könnyű növényvédő szerek nélkül termeszteni, és tele van rostokkal, ásványi anyagokkal. A tönkölyt szuper könnyű főzni, csak öntsd forrásban lévő vízbe vagy alaplébe, és főzd 20-30 percig. Kiválóan alkalmas rizottóhoz!

6. Sültkrumpli édesburgonyából? Nemcsak hihetetlenül finom, de az édesburgonyát könnyebb termeszteni is. Kicsit édesebb, mint a jól megszokott burgonyánk, de gazdag vitaminokban, kalciumban.

7. Fejes saláta helyett - spenót! Vitaminokban, folsavban és magnéziumban gazdag, ráadásul kiválóan illik hozzá az alma és a dió íze. Ráadásul gyorsan és egész évben termeszthető, így több ember számára nyújthat tápláló megoldást.

Fedezd fel te is a világ sokszínű (és fenntartható) kínálatát a Knorr segítségével! A három egyszerű dolog, amire emlékezned kell: kevesebb hús, több zöldség és 'A Jövő 50 Élelmiszere'. Ha mindannyian összefogunk, hogy megtaláljuk a bennünk rejlő Jótevőt, és jól eszünk, akkor megváltoztathatjuk a világot csupán azzal, ami a tányérunkra kerül!

Következő cikk

Fenntarthatóság és minőségi összetevők

Fenntarthatóság és minőségi összetevők

Kapcsolódó cikkek