Skip to Content

Hogyan teszünk az összetevőink természetes védelméért?

Hogyan teszünk az összetevőink természetes védelméért

Minden kártevő rendelkezik természetes ellenséggel, ezért a gazdálkodóknak csak gondosan ki kell választaniuk azokat a fajtákat, amelyek nem okoznak kárt a növényekben. Ez a megközelítés természetes alternatívaként szolgál a mesterséges növényvédő szerek használatára. Az olyan rovarokat, mint például a ragadozó poloskák, a paradicsommoly ellen szokták bevetni. A paradicsommoly a paradicsomnövény legnagyobb ellensége, egész mezőket ki tud irtani, ezért elengedhetetlen, hogy a gazdák megóvják tőle a terményt. A megelőzés mindig a legjobb módszer.

A bogarak aprók, így a gazdálkodóknak nem mindig könnyű észrevenniük, hogy mikor jelennek meg a nem kívánt látogatók. Mivel a gazdák csak akkor alkalmaznak rovarirtót, amikor arra szükség van, a helyzet megoldására egyes gazdák rovarparfümbe öntött csapdákat kezdtek használni, amelyek vonzzák a bogarakat, és apró kamerákkal vannak felszerelve. Ezek a kamerák képeket készítenek a "behatolókról", hogy a gazda lássa, mi történik és kell-e cselekednie. Ha a csapdában sok bogarat lát, a kamera jelez a gazdának, hogy felhívja a figyelmét a bajra.

Gazdáink a természettől kérnek segítséget, hogy megállítsák a kártevőket

A kártevők elleni védekezéshez sokféle állat hozzá tud járulni, ezért néhány paradicsomtenyésztő gazdánk gyík- és denevérmenhelyeket épített, valamint fészkeket készített madarak - például kék cinegék - számára. Ez egy nagyszerű módja a kártevők elleni természetes védekezésnek, ráadásul biztonságos élőhelyet is biztosít a veszélyeztetett fajok számára.

A kártevők megtámadják az egészséges növényeket, és károsítják a terményt, de a rovarirtók használatát mindig mérlegelni kell, mert károsíthatják a környezetet. Ezért a Knorr fenntartható farmerei mindent megtesznek annak érdekében, hogy a permetezés mértéke a lehető legkisebb legyen. 2011 óta már sikerült gazdaságonként 31% -kal csökkenteniük a növényvédő szerek használatát.

Következő cikk

Fenntarthatóság és minőségi összetevők

Fenntarthatóság és minőségi összetevők

Kapcsolódó cikkek