Skip to Content

Fenntartható gazdálkodás a kevesebb vízfogyasztás és finomabb íz érdekében

Fenntartható gazdálkodás a kevesebb vízfogyasztás és finomabb íz érdekében

Évente a világ teljes felszíni vizeinek körülbelül 70% -át mezőgazdálkodáshoz használják fel. Ez nemcsak hatalmas mennyiség, de a klímaváltozás következtében kiszámíthatatlanná vált időjárás az ellátást is megbízhatatlanná teheti, ezért minden eddiginél fontosabb új módszereket találni a vízmegtakarításra. Szerencsére, Knorr gazdáink tartogatnak néhány trükköt a tarsolyukban.

A Knorr gazdáink tudják, hogy az, hogy mennyit öntözöl egy növényt, valójában nagy hatással lehet annak végső ízére, ezért vigyáznak, hogy ne öntözzék őket túl, de adjanak is nekik elegendő vizet. Ahhoz, hogy a vízmennyiséget pontosan eltalálják, sok gazda mérőeszközöket használ, hogy megtudják mennyi víz van már alapból a talajban, és mennyire van még szükség. Az egyik törökországi oregánó-gazdánknak például sikerült megdupláznia a hozamát a vízfelhasználás csökkentésével, és ebből is látszik, hogy a gondoskodó gazdálkodásnak óriási előnyei lehetnek.

A világ teljes felszíni vizeinek 70% -át mezőgazdálkodáshoz használják fel.

Knorr gazdáink olyan módszereket fejlesztettek ki, hogy minden vízcseppből a legtöbbet tudják kihozni. Ilyen a csepegtető öntözés, amely a növényeknek éppen megfelelő mennyiségű vizet biztosít ahhoz, hogy egészséges, ízletes zöldségek teremjenek rajtuk. A csepegtető öntözés technológiáját valójában Izrael sivatagaiban fejlesztették ki, ahol a gazdáknak különösen óvatosnak kellett lenniük, hogy minden értékes utolsó vízcseppet hatékonyan tudjanak felhasználni.

A Knorr fenntartható mezőgazdaságért felelős menedzsere, Andrea Granier úgy véli, hogy az öntözés döntő fontosságú a végleges íz szempontjából;

„Zöldségeinket elsősorban az ízük alapján ítéljük meg, ezért úgy öntözzük őket, hogy szüretkor legyenek a legédesebbek. Paradicsomainkat körülbelül egy hétig nem öntözik, mielőtt leszednék őket, így sokkal édesebbek szüretkor. Minél kevesebb víz van a betakarított termésben, annál gyorsabban száradnak, így ez nagy előnyt jelent több szempontból is.”

Zöldségeinket elsősorban az ízük alapján ítéljük meg, ezért úgy öntözzük őket, hogy a legédesebbek szüretkor legyenek.

Másik szenvedélyünk az újrahasznosítás: újrahasználjuk a vizet, ahol csak lehetséges. A Goed Te Schellebrouck borsó farmunk Belgiumban a szennyvizet természetes anyagokon, például termőföldön, szalmán, kókuszreszeléken és komposzton keresztül szűri, és ezzel 99% -os tisztítást tud elérni, miközben a spanyolországi Badajozban található Knorr farmunk csapata a paradicsomokat olyan vízben mossák meg, ami háromszor van újrafelhasználva.

Következő cikk

Fenntarthatóság és minőségi összetevők

Fenntarthatóság és minőségi összetevők

Kapcsolódó cikkek