Vissza

Knorr Borsos-mustáros Páckeverék

Online vásárlási lehetőségek:

Leírás:

A Borsos-mustáros Páckeverék fenséges ízt ad a húsnak az olyan ízletes összetevők keverékének köszönhetően, mint a mustármag, bors, Cayenne-bors és a hagyma.

Összetevők:

Összetevők: só, fokhagyma, kukoricaliszt, bors (8,9%), cukor, MUSTÁRMAG (6,9%), tengeri só, koriander, extra szűz olívaolaj, fűszerpaprika, vöröshagymapor (1,2%), Cayenne-bors (1,2%), kömény, szerecsendió, ZELLERMAG. A termék glutént, tejet, tojást és szóját tartalmazhat.

Elkészítési javaslat:

Kéksajttal töltött szűzérmék:

1 tasak Knorr Borsos-Mustáros Páckeverék

1 kg sertésszűz törzs (a fej és farok rész kiválóan alkalmas frissensült aprópecsenyékhez)

250 g szeletelt bacon

3 db (600g) savanykás zöldalma (Mucsu, Granny Smith)

200 g kéksajt

2 közepes fej (150g) vöröshagyma

3 ek méz

4 ek almaecet

1,5 dl tejszín

50 g vaj

A sertésszűz törzset szeleteljük fel kétujjnyi (4cm) vastag érmékre. Az érmék oldalán ejtsünk egy vékony bemetszést és a kést óvatosan mozgatva tágítsunk egy üreget az érmék belsejében úgy, hogy ne sértsük a felszínt. A lyukakba töltsünk egy-egy kéksajt kockát. Szorosan tekerjük körbe a baconszeletekkel, az érmék mindkét oldalát szórjuk meg 2 evőkanálnyi (20g) Knorr Páckeverékkel, locsoljuk meg kevés olajjal és hagyjuk állni 15-20 percig. Az almák magházát szúrjuk ki és az egész almákat, grillezzük vagy süssük 220°C-on 15-20 percig. A megsült almákat hámozzuk meg. A hagymát vágjuk durvább kockákra, 1 evőkanál olajon, lassú tűzön, pirítsuk világos sárgára 5 perc alatt. Adjuk hozzá a mézet, és karamellizáljuk további 3-4 percig. Adjuk hozzá a kockára vágott vajat, pirítsuk tovább 2 percig, adjuk hozzá a maradék 15 g Knorr Páckeveréket és az ecetet, forraljuk be felére és adjuk hozzá a meghámozott, durva kockára vágott sült almát. Öntsük hozzá a tejszínt és lassú tűzön, kevergetve forraljuk 2 percig. A pácolt szűzérméket grillezzük gyakran forgatva, közepes erősségű parázson 12-15 percig, vagy süssük elő forró serpenyőben, és süssük készre 200°C-on 7-9 perc alatt. Pár perces pihentetés után tálaljuk az almás mártással.

Tápérték:

100 g termékben
Energia1027 kJ/245 kcal
Zsír6,4 g
amelyből telített zsírsavak0,6 g
Szénhidrát38 g
amelyből cukrok9 g
Rost2,6 g
Fehérje7,6 g
39,3 g